Programele Educationale Forest Nursery si Forest Kindergarten se adreseaza copiilor cu vârste cuprinse intre 1.5 și 6 ani. Activitățile se vor desfășura in cea mai mare parte a timpului afară, în aer liber, cu excepția cazurilor în care vremea va fi nefavorabilă ( temperaturi extreme, vânt puternic, ninsoare abundentă sau ploi torențiale ), caz în care ne vom asigura ca atât copiii, cât și educatorii, vor avea un refugiu potrivit, iar activitățile vor fi adaptate spațiului indoor sau outdoor folosit. Conceptele de Forest School și Outdoor Education vor sta la baza organizării activităților zilnice, iar copiii vor avea șansa să descopere, în ritmul lor propriu, tot ce le oferă Natura și Pădurea. Plimbarile prin pădure ( pe distanțe de aproximativ 1.5km )vor face parte din rutina zilnică, iar lecțiile despre plantele și animalele care trăiesc in această zonă vor constitui o parte importantă din Programa Școlară

La Abbie Forest School copiii vor petrece mai mult de 3h afara, in aer liber, fie in gradina, fie in padurea Faget, pe traseele aflate in apropiere de locatie. Vom explora elementele din mediul inconjurator, ne vom juca, vom invata sa privim cerul, pasarile, frunzele si florile, vom incerca sa ne bucuram de fiecare zi si de fiecare clipa, indiferent de vreme sau temperatura de afara. Natura are intotdeauna o multime de lucruri frumoase de oferit, noi trebuie doar sa fim pregatiti sa le primim ( cu echipamentul potrivit, mai ales). 

Copiii vor fi echipati corespunzator, in functie de anotimp si de conditiile meteo. In timp ce vom explora padurea sau elementele naturale din gradina, vom invata sa fim atenti, sa observam culorile, diverse detalii, diferentele si asemanarile dintre noi si celelalte fiinte. In acest mod, vom invata cum functioneaza lumea, vom invata ca asa cum Natura isi schimba hainele in fiecare sezon, la fel si noi, trecem prin schimbari uneori, care ne ajuta sa crestem si sa devenim micuti Oameni Mari.